Veckobrev v.3

1B Citron.

Hej alla vårdnadshavare!

Nu börjar vi komma in i rutiner igen, skönt. Eleverna är motiverade och kämpar på ordenligt under lektionerna. Denna vecka har Kiti varit sjuk så eleverna har haft vikarie under idrottstimmen.

Vi har även hunnit med årets första läsläxa för terminen. Jag ser en stor utveckling i läsningen. Fortsätt att läs på så kan vi nå hur långt som helst tillsammans!

Ha en strålande helg,

Felicia

Svenska:

Vi har arbetat i Backspegeln. Jobbat med veckans bokstav D, samt att vi fortsätter att öva oss på att placera ut punkt, frågetecken och utropstecken.  Vi har även arbetat med tillhörande arbetsuppgifter till Magiska kulan.

Matte:

Vi har arbetat med matteboken s.50-53. Vi har denna vecka fokuserat på problemlösningar. Jag kommer framöver att skicka med matteböckerna hem om man inte hinner med veckans mål.

SO:

Vi har börjat med mytologin. Denna vecka har vi pratat om Asagården bland annat, samt att vi skrivit en gemensam tankekarta om Måndag – Månes dag. Kom gärna in i klassrummet och kika på uppgifterna som sitter längst bak på väggen.

NO:

Tema ”Min kropp” har vi nu satt igång. Denna vecka har vi gått igenom Virus och Bakterier. Vi har även pratat om hjärtat på vår tema-tid (Hälsoresan).

Engelska:

Denna vecka har eleverna fått titta på Go yoyo go och övat sig på hälsningsfraser ”Hello” ”what´s your name”.

Läxa: onsdag-tisdag

(Vi arbetar alltid med ett kapitel i veckan. Varje onsdag läser jag högt ur ”Den magiska kulan”. Min text som jag läser har mer text än den som ni får hem och läser. Vi pratar och diskuterar om kapitlet som jag läst, sen tar eleverna med sig sina ”lila mappar” och läser det berörda kapitlet hemma och svarar på frågorna i läxboken. Eleverna får ons-tis på sig att läsa läxan, sen är meningen att eleverna ska läsa högt för enskilt. Det innebär att varje onsdag kommer eleverna att få läsa enskilt med mig. Ett råd är att ni läser läxan fler än en gång så att eleverna känner sig säkra på texten. De ”lila mapparna” ska vara tillbaka i klassrummet senast på tisdagen veckan efter nya läxan delats ut.)

Den magiska kulan

Läs: kap 14

Läxbok: Tillhörande kap 14

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s