Veckobrev v.4

1B Citron.

Hej alla vårdnadshavare!

Klass 1b kämpar på i vanlig ordning och veckorna bara flyger iväg. Jag vill meddela er att vi även  börjar närma oss utvecklingssamtal. Tider och datum kommer så håll utkik. Precis som förra terminen kommer det att vara elevledda utvecklingssamtal.

En super spännande nyhet är även att vi nu fått klart vem det är som kommer att vara med 1B när jag går på föräldraledighet. Hon heter Britte och vi är jätte positiva och nöjda att just hon vill komma till oss!! Britte kommer att ha sin första arbetsdag i 1B den 15 mars.

Vi  kommer även att ha föräldrafika här på citron då vår nya rektor Heidi kommer att tala några ord. Datum och tid för detta: 13/2 kl. 15:30-17:00. Vi bjuder på te, kaffe och saft. Tilltugg (fikabröd) får ni ta med själva.

Ha en strålande helg,

Felicia

ps vi har fått ny kod för att komma in till skolan. koden skickar jag i separat mejl till er.

Svenska:

Vi har skrivit i backspegeln, arbetat med den magiska kulan och vi har pratat om hur vi läser med inlevelse och hur vi läser när det är bland annat finns ett utropstecken eller frågetecken. Jag har även pratat med många elever om att ta andningspauser efter punkt när vi läser. Öva gärna på det hemma när ni läser i Magiska kulan.

Vi har även arbetat med bokstaven A denna vecka.

Matte:

Vi har arbetat med matteboken s.58-61. Vi har även arbetat med tal som berör tiotalsövergång, och vi fortsätter att öva på tiokompisarna.

SO:

Vi fortsätter med mytologin och denna vecka har eleverna skrivit och lärt sig om Tyrs dag.

NO:

Tema ”min kropp” fortsätter. Denna vecka har vi fokuserat på området lungorna.

Engelska:

Vi fortsätter med rim och ramsor samt att vi fortsätter att arbeta med ”Go yoyo go”.

Läxa: onsdag-tisdag

(Vi arbetar alltid med ett kapitel i veckan. Varje onsdag läser jag högt ur ”Den magiska kulan”. Min text som jag läser har mer text än den som ni får hem och läser. Vi pratar och diskuterar om kapitlet som jag läst, sen tar eleverna med sig sina ”lila mappar” och läser det berörda kapitlet hemma och svarar på frågorna i läxboken. Eleverna får ons-tis på sig att läsa läxan, sen är meningen att eleverna ska läsa högt för enskilt. Det innebär att varje onsdag kommer eleverna att få läsa enskilt med mig. Ett råd är att ni läser läxan fler än en gång så att eleverna känner sig säkra på texten. De ”lila mapparna” ska vara tillbaka i klassrummet senast på tisdagen veckan efter nya läxan delats ut.)

Den magiska kulan

Läs: kap 15 ”Det blå tåget”

Läxbok: Tillhörande kap 15

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s