veckobrev v 5+6

1B Citron.

Hej alla vårdnadshavare!

Här kommer lite viktig information gällnade nästa vecka.

Tisdag 13/2: Föräldrafika (vi bjuder på kaffe/te/saft) kl: 15.30-17.00. Rektor Heidi talar kl:15.30 samt kl:16.30

Onsdag 14/2: Utvecklingssamtal. Håll koll på era tider.

Fredag 16/2: Vinteridrottsdag, Skridskor: Zinken. Vi går från skolan kl: 8.30. Kom i tid! Vänligen klä era barn i varma kläder. Medtag skridskor, hjälm, handskar. Eleverna får även ta med sig något varmt att dricka och en macka.

 

Ha en strålande helg,

Felicia

Svenska:

Den här veckan har vi fokuserat på att öva inför utvecklingssamtalen. Eleverna har fått skriva en inbjudan till er föräldrar samt att vi i skolan har pratat om kunskapsmålen i ämnet svenska och vad man ska kunna/träna på när man går i årskurs 1. Eleverna har därefter skrivit 3 saker dom tycker dom är bra på samt 3 saker som man känner att man behöver öva mer på. Detta får ni ta del utav under samtalen.

Förra veckan arbetade eleverna i sin Backepegel, veckans bokstav: i, läst magiska kulan och arbetat med tillhörande uppgifter. Den här veckan fick eleverna läsa magiska kulan med en läskompis och detta är även något vi kommer att fortsätta med framöver. Veckans bokstav för denna vecka är: U.

Matte:

Vi har även här gått igenom kunskapsmålen i matematiken, därefter har eleverna fått skriva 3 saker som dom tycker dom är bra på samt 3 saker som dom behöver träna mer på. Även detta får ni ta del utav på samtalen.

Vi har även räknat på i matteboken och denna vecka har man fått fokusera på ”vi övar” uppgifter. Veckans/förra veckans mål  är att man ska ha räknat s.70-77. Extra sidor är 86-92.

Ni får gärna ta med matteboken hem och räkna s.70-78 om eleven ej hunnit klart. Underlättar så att eleven inte kommer efter och ligger i fas.

SO:

Förra veckan arbetade eleverna med Oden. Vi såg på ett faktaklipp och skrev en gemensam tankekarta om Oden.

NO:

Tema ”min kropp” fortsätter. Förra veckan var fokus på sömn och vila.

Engelska:

Vi fortsätter med rim och ramsor samt att vi fortsätter att arbeta med ”Go yoyo go”.

Läxa: onsdag-tisdag

(Vi arbetar alltid med ett kapitel i veckan. Varje onsdag läser jag högt ur ”Den magiska kulan”. Min text som jag läser har mer text än den som ni får hem och läser. Vi pratar och diskuterar om kapitlet som jag läst, sen tar eleverna med sig sina ”lila mappar” och läser det berörda kapitlet hemma och svarar på frågorna i läxboken. Eleverna får ons-tis på sig att läsa läxan, sen är meningen att eleverna ska läsa högt för enskilt. Det innebär att varje onsdag kommer eleverna att få läsa enskilt med mig. Ett råd är att ni läser läxan fler än en gång så att eleverna känner sig säkra på texten. De ”lila mapparna” ska vara tillbaka i klassrummet senast på tisdagen veckan efter nya läxan delats ut.)

Den magiska kulan

Läs: kap 17

Läxbok: Tillhörande kap 17

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s