veckobrev v.8

1B Citron.

Hej alla vårdnadshavare!

Tack för ett gott samarbete och ert engagemang när det gäller första gruppen som har haft sina utvecklingssamtal. Nästa vecka (v.8) kör vi sista gänget! Super kul att se hur eleverna tar detta på största allvar och att dom är stolta över sina egna möten.

Jag vill även gratulera klass 1b till 10 stjärnor, vilket innebär att det är dags för en liten klassfest nästa vecka (v.8) och fira hur bra vi har kämpat tillsammans i klassen, inbjudan och tema kommer jag att skicka ut under nästa vecka senast onsdag. Så håll utkik!

ps TACK för att ni alla är så uppmärksamma och läser mejlen. Nu blev alla informerade om att skridskodagen blev inställd. Tack återigen för gott samarbete!

Ha en strålande helg,

Felicia

Svenska:

Vi har denna vecka fortsatt att öva inför samtalen och eleverna har fått träna och gestalta inför grupp hur ett samtal kan se ut.

Vi har även arbetat med veckans bokstav: E, arbetat i Backspegeln och läst ur magiska kulan. Det börjar även bli väldigt spännande i vår högläsningsbok då vi läser om bokstavslandet. Fråga gärna era barn om vilka bokstäver som har en eller flera kikare och hemliga filmkameror?

Matte:

Matteboken s.70-78 (ta med hem om man ej är klar med detta mål)

Vi har även jobbat i finmotorikboken.

SO:

Vi har arbetat med guden Tor och skrivit en gemensam text om Tor och hans hammare.

NO:

Denna vecka pausade vi ”min kropp” och behövde använda tiden till att öva inför samtalen. Nästa vecka arbetar vi med hjärnan och nervsystemet.

Engelska:

Vi fortsätter med rim och ramsor samt att vi fortsätter att arbeta med ”Go yoyo go”.

Läxa: onsdag-tisdag

(Vi arbetar alltid med ett kapitel i veckan. Varje onsdag läser jag högt ur ”Den magiska kulan”. Min text som jag läser har mer text än den som ni får hem och läser. Vi pratar och diskuterar om kapitlet som jag läst, sen tar eleverna med sig sina ”lila mappar” och läser det berörda kapitlet hemma och svarar på frågorna i läxboken. Eleverna får ons-tis på sig att läsa läxan, sen är meningen att eleverna ska läsa högt för enskilt. Det innebär att varje onsdag kommer eleverna att få läsa enskilt med mig. Ett råd är att ni läser läxan fler än en gång så att eleverna känner sig säkra på texten. De ”lila mapparna” ska vara tillbaka i klassrummet senast på tisdagen veckan efter nya läxan delats ut.)

Den magiska kulan

Läs: kap 18

Läxbok: Tillhörande kap 18

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s