Veckobrev

Vecka 12

Hej !

Ja, som ni ser har jag, med hjälp av Helene kommit in på Bloggen.

En hel vecka har vi nu varit tillsammans barnen och jag. Har så smått fått koll på läget och vi har lärt känna varandra riktigt bra redan. Barnen har visat att de tycker om att arbeta. De går verkligen in för sina arbetsuppgifter. Så roligt och de får såklart beröm. Det är bara en sak som vi måste träna vidare på/ påminna om och det är att få längre stunder med arbetsro. Det blir lätt pratigt under arbetets gång och jag är i nuläget väldigt bestämd angående detta. Tycker att det går åt rätt håll men det vore bra om ni pratar kring detta hemma också. Så stämmer vi av nästa vecka hur det gått.

Läsläxan är igång och tycker att vi har läxa över lovet. Jag lyssnade på alla  och tycker de kommit långt i sin läsutveckling. Framför allt så tycker de om att läsa! Vi har varit till biblioteket och lånat böcker. Barnen hade nog helst velat läsa resten av skoldagen, kul. Så nu börjar vi morgonen med att alla smyger in i klassrummet vartefter de kommer och sätter sig och läser tyst. En fin start på dagen.

I matematiken har jag checkat hur det går/ var de befinner sig och har tankar kring hur vi ska arbeta vidare. Mer om detta efter påsk.

Vi vilar från temat Kropp/ hälsa och fokuserar på påsken nästa vecka. Efter påsklovet kommer vi även att arbeta med våren .

Vi har arbetat med bokstaven X och gjorde det i en så kallad fyrfältare. Smidigt när det inte är så många bokstäver kvar och det blir inte så mkt papper.  Be barnen berätta hur vi gjorde.

Det var allt för den här veckan.

Trevlig helg!

Britte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s