Veckobrev v. 15

Hejsan !

Veckan går fort när man trivs och har roligt på sin arbetsplats. Så roligt också att Felicia blivit mamma. Alla i klassen har skrivit brev till henne och lilla Lowa. Det blir lite speciellt att skriva när man vet att det man skriver har en mottagare. En annan stor händelse under veckar är att vi möblerat om i klassrummet. Det har skapat mer arbetsro i klassen. Dessutom har vi ju lärt känna varandra ytterligare. Det går åt rätt håll.

I matematiken har vi arbetat vidare  med sambandet addition och subtraktion. Klassen gillar matematik och jobbar som bara den.

Vi har inlett arbetet våren med att ha en ”brainstorming”. Alla fick säga vad de tänker på kring våren. Massor med tankar , fakta fyllde tavlan. Ett vårtecken , ”när man slipper ha överdrag”…. Som en del i arbetet tänker vi så frön och samlar nu för fullt tomma mjölkpaket som vi ska plantera i. Skicka gärna med till skolan. Det som är tacksamt med våren är att vi kan gå ut för att upptäcka, studera ,fundera , dokumentera och naturligtvis göra en och annan rolig utelek. Matematik i naturen är också roligt och lärorikt.

Måndag den 23/4 är det Världsbokdagen och vi tänker uppmärksamma den med att bl.a ha en bokbytardag. Man tar med sig ( frivilligt) max två böcker och byter sedan dessa mot två andra. Skulle det nu vara så att ni där hemma har överfullt med böcker så tar vi självklart emot fler som vi då kan ha i klassrummet. Men som sagt, byte gäller två böcker . Bestäm i så fall innan vilka som ska användas vid byte.  Ta med senast fre. 20/4.

Nu önskar jag er en Trevlig och Solig helg !

Britte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s