Veckobrev v.16

Hejsan!

Äntligen har våren kommit ! Klassen är överlycklig….inga överdrag!  I tisdags var vi ute på tussilagojakt och vi spanade även efter andra vårtecken. Barnen var så entusiastiska och visst hittade vi tussilago. En råkade plockas så att roten följde med. Den tog vi hem och planterade i en kruka . Myrorna som vaknat var mest spännande.  Solrosfrön har vi sått och nu väntar vi spänt på att det ska hända något. I går skapade klassen fina tussilagotavlor. Finns att beskåda i klassrummet.

Om ni visste vad klassen läser och de läser…. så roligt . Vi har nu ett eget litet bibliotek i klassrummet så det är lätt att ta en ny bok när man läst färdigt en. Jag kommer att slussa in barnen i en ny variant av läsläxa vartefter de läst klart Magiska kulan. De ligger lite olika vad gäller kapitlen. De kommer att få med sig en skönlitterär bok på den nivå de befinner sig. Ni får mer information kring  detta i läxmappen när det är dags. En del kommer att ha den med sig hem onsdag nästa vecka. Skriver gör vi också och då handlar det mycket om våren. Vi är färdiga med bokstavsarbetet.

Nästa vecka börjar vi på ett nytt kapitel i matteboken – Att mäta. För att befästa addition  och subtraktion med tiotalsövergång varvar vi med övalistor och tänker även skicka hem en sådan nästa vecka , onsdag, i läxmappen med information. Några kommer att ha en tallinje med sig som hjälp så här i början.

Matilda har berätta för oss om sin resa till Sydafrika och vi har tittat på bilder på de platser hon besökt. Spännande tyckte klassen.

Den 2 maj ska vi åka till Naturhistoriska för att se utställningen ”Djuret människan”. Det innebär att klassen behöver vara på skolan lite tidigare . Mer information nästa vecka men nämner redan nu att föräldrar som har möjlighet är så välkomna att följa med. Meddela i så fall redan nästa vecka.

Påminner om bokbytet på Världsbokdagen nu på måndag.

Kom på att ni inte fått min mailadress; britt-inger.bolinder@stockholm.se

Trevlig helg!

Britte

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s