Veckobrev v.18-19

Hejsan!

Slår ihop veckorna och ni förstår säkert varför.

Vårt besök på Naturhistoriska gick alldeles strålande. Klassen klarade resan dit och hem utmärkt. Vid guidningen visade de att de kan lyssna , lärt sig massor när de arbeta med temat kropp och hälsa. Matsäcken var dagens höjdpunkt. Alla trötta och nöjda när vi var tillbaka i skolan.

Det var ett tag sedan jag nämnt något om arbetsron i klassen. Vi har haft lite problem med detta , det går liksom i vågor. Ann-Britt och jag har diskuterat mycket kring detta, pratat med klassen. Den här veckan har det hänt något. Alla kommer på plats snabbare nu och vi har längre stunder med arbetsro. Man lyssnar mer fokuserat och tar till sig en tillsägelse. När arbetsro infinner sig arbetar alla fantastiskt bra. Vi har i klassen tummat på att så ska vi ha det fram till sommarlovet.

Vi arbetar på med våren. I måndags var vi ute i naturen och det uppskattades. Alla tyckte tummen upp. Klassen fick olika uppdrag, blandat ma/sv/no . De tränade även på att samarbeta i grupp. Vi har studerat blåsippan, skrivit fakta och på fri hand ritat av den. Blev jättefina bilder.

På matten har vi arbetat med geometriska objekt /former . Lärt oss vad de heter på ”mattespråket” och vad  vinkel, sida och hörn är. Nästa vecka ska vi bekanta oss med punkt, linje och sträcka.

På engelskan tittar vi på Pick a colour. Tränar muntligt  tillsammans på ord och meningar som vi lär oss när vi tittat färdigt.

Vad gäller svenska repeterar vi bokstavsformen i Finmotorikboken. Vid skrivande har vi  fokus på att en mening börjar med stor bokstav och slutar med punkt.

Påminner om Vernissage på skolan 0nsdag de 15/5 kl. 15-17.

Skolavslutning 8 juni F-3 kl. 9.00. Återkommer med mer info. som gäller vår klass .

Till sist, har jag från Marie, bitr. rektor, fått veta att det förekommer reklam i vår blogg. Har undersökt och fått till svar att det inte går att ordna förrän till hösten. Vad jag förstod gäller det ngt avtal.

Trevlig helg!

Britte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s